MSP Oplossing

MSP kan uw flexproces ondersteunen.

Wij praten vaak met onze relaties over het inrichten van een MSP voor tijdelijk personeel. Eén ding is vaak direct duidelijk : iedereen heeft een andere definitie van wat een MSP is.

In het vakgebied van Resource Management wordt de afkorting MSP vaak gebruikt in relatie tot de HR processen: Managed Services Providing voor het flexibele deel van het werkbestand. Mooie volzin, maar wat is het nu echt?

MSP is een overkoepelende term voor alle mogelijkheden qua diensten tussen een ‘inhouse’ kantoor van een uitzendbureau tot een totale uitbesteding van het flexproces.

In Nederland kennen we de ‘inhouse’ al jaren met heel veel verschillende servicemodellen. Eigenlijk beogen ze allemaal hetzelfde: goedkoper, efficiënter, beter en transparanter. Maar zoals bij zoveel dingen geldt ook hier het aloude zegswijze: weet goed wat u wilt, voordat u gaat starten of zelfs slechts gaat oriënteren.

Wij geloven in het concept  MSP voor tijdelijke arbeid, alleen hangt alles af van de mate van aandacht die een organisatie aan het “dossier” tijdelijke arbeid wil geven.

Wilt u meer weten?