VMS Oplossingen

VMS oplossingen helpen bij juiste definitie Soft- & Hard skills.

Uit het jaarlijkse onderzoek “Project Support”  van WIN Project Assistants blijkt dat managers die gebruik maken van een VMS oplossing de soft skills even belangrijk vinden als de hardskills van kandidaten.

Selectie criteria verschillen per branche, per leeftijd en ervaringsniveau. Waar de senior en ervaren manager even zeer kijkt naar de soft skills van een kandidaat zal een jonge, minder ervaren manager zich vaak volledig baseren op de hard skills.

In de VMS van PeopleXchange wordt je verplicht om zowel je hard skills als de soft skills te definiëren bij iedere aanvraag en voor iedere interne of externe persoon die je in het systeem wil nemen.

Deze cruciale stap biedt vervolgens de mogelijkheid om zowel je interne medewerkers als je externe flexibele schil op de juiste manier aan te sturen. Een duidelijk overzicht van de competenties van je human capital maakt voor efficiente aansturing.

Met deze vraagstukken kunnen wij helpen en kan PeopleXchange een oplossing bieden, hoe kunnen we u dat laten zien, als jarenlange gebruikers van systemen rondom de registratie en organisatie van in- en externe medewerkers, hebben we onze kennis weten te bundelen in het VMS PeopleXchange.